当前位置:湖南成人高考网高起点历年真题外语

2014年成人高考高起点英语真题及参考答案(4)

整编:湖南成人高考 2018-07-07 09:30:28 【微信交流群】

35. 请选择最佳选项( )。

A. take

B. put

C. see

D. Make

【答案】D

【应试指导】固定用法题。刻苦工作和决心真的能使梦想成真:lnake sth.come true意为“使……成真”,为固定用法。故选D。

四、阅读理解:共l5小题;每题3分,共45分。阅读下列短文,然后根据短文的内容从每小题的四个选择项中选出最佳的一项。

A

Recently, more than 2,000 high school teachers have been asked about the effect of the Interneton their students. Teachers say the Internet has had a good influence(影响and a not-so-good influence on this generation.

Three quarters of the teachers say the Internet and search tools have had a great effect on theirstudents'research habits and skills. But 87 percent agree that this young generation don' t knowabout hard work and can't stay attentive(注意力集中的) for long. And 64 percent say the Internetdoes more to distract (使分心)students than to help them in their studies. Many students think "doingresearch"just means doing a quick search on Google.

According to the teachers, one problem is that students trust too much of the information on theInternet. These students have not developed skills to judge the quality of the information. It' s some-thing that really has to be taught and paid attention to. It' s like everything else. In a world wherethings can happen quickly, you really need to have a way to step back, think and make judgmentabout the information you have. And teachers can do a lot to teach that.

Another problem is that being able to quickly find information keeps the students from workinghard. They become dependent on search tools and do not make enough use of printed books. Manyteachers are also afraid that the Internet makes it easy for students to copy work done by others.

36. What does the text mainly discuss about the Internet?

A. Its success in high school teaching.

B. Its influence on school teachers.

C. Its achievements in school research.

D. Its effect on high school students.

【答案】D

【应试指导】主旨大意题。文章第一段第一句为主题句,点明了全文的主旨:网络对中学生的影响。故D正确。

37. What is the percentage of the teachers who think the students need hard work?

A. 75%.

B. 64%.

C. 87%.

D. 70%.

【答案】C

【应试指导】推理判断题。由第二段第二句可知,87%的中学教师认为年轻的一代不刻苦学习,也不能长时间集中注意力。由此推断出,这些教师认为学生应刘苦学习。故C正确。

38. What should be taught to students according to Paragraph 3 ?

A. Ways to improve their research habits.

B. How to do research on the Internet.

C. Skills to judge the quality of information.

D. How to pay attention to their studies.

【答案】C

【应试指导】事实细节题。由第三段第二句和第三句可知,现在的中学生没有判断所得到的信息真实性的技能,这是教师应该教授给学生的。故C正确。

39. What will happen when students depend too much on search tools?

A. Their studies will be greatly improved.

B. They won' t make good use of books.

C. Their attention to things will last longer.

D. They won' t copy work done by others.

【答案】B

【应试指导】事实细节题。由最后一段第二句可知,中学生过于依赖搜索工具而没有充分利用书籍。故B正确。

B

I am watching my son and hundreds of his classmates, marching in perfect order into the univer-

sity football stadium(体育场).Holding back my tears, I search for my son in the sea of people. Sud-denly, there he is. I jump to my feet and start waving. Arms flying back and forth above my head, Ilook like a windmill(风车),or maybe an airport worker guiding a plane. I see him smile,then laughas he pulls his camera out of his pocket. He takes a picture of me as he waves back, and then goes tofind his seat.

What is it about graduations that makes them so moving? Why do most of us women cry as we-watch our sons ,daughters, grandchildren, nieces, and nephews march in dark robes(长袍) .9 We crypartly because, no matter how old our children are, and no matter how much they have achieved, inour eyes they are still the little babies we carry around the house to comfort.

And ,of course, we cry also because something wonderful is ending, and we miss it already.Whatever is on its way to take its place will not be the same. It has been such a gift to have my songo to college close to home. We never have to worry about whether he will be able to make the triphome for a hohday. But this was a time-limited gift. My son will attend graduate school in California.We will talk and text like crazy, and visit as often as we can. But it will not be the same.

文章标签: 英语真题

相关文章阅读

湖南成考微信群

  • 公众号微信

    公众号微信

  • 学习群微信

    学习群微信

(扫一扫加入)
微信交流群,与资深老师、
考生自由进行互动交流

成考报名咨询

湖南成人高考倒计时

【考试时间:10月24日、25日】

距2020全国成人高考:仅剩
【请广大考生提前备考】
扫一扫 免费咨询
高老师手机号 151 1627 9792