当前位置:湖南成人高考网高起点历年真题外语

2016年成人高考高起点英语真题及参考答案

来源:www.hunanchengkao.com 时间:2018-07-07 编辑:湖南成人高考网

一、语音知识(共5小题;每题1.5分,共7.5分。)

1.请选出下面划线部分读音不同的选项( )

A.notice

B.practice

C.British

D.patient

答案:D

2.请选出下面划线部分读音不同的选项( )

A.income

B.centre

C.city

D.bicycle

答案:A

3.请选出下面划线部分读音不同的选项( )

A.cloud

B.round

C.mountain

D.country

答案:D

4.请选出下面划线部分读音不同的选项( )

A.hand

B.honest

C.habit

D.behind

答案:B

5.请选出下面划线部分读音不同的选项( )

A.direct

B.hotel

C.basket

D.express

答案:C

二、词汇与语法知识(共15小题;每题1.5分,共22.5分。) 从每小题的四个选择项中,选出最佳的一项。

6.My friend Bob always __________ jokes whenever we get together.

A.says

B.speaks

C.talks

D.tells

答案:D

7.Before Tom got to the cinema,the film__________

A.had begun

B.will begin

C.has begun

D.begins

答案:A

8.The driver kept one eye on __________ traffic and the other on __________ map.

A.不填;a

B.a;a

C.the;the

D.the;不填

答案:C

9.I couldn′t find my black gloves __________.

A.nowhere

B.somewhere

C.everywhere

D.anywhere

答案:D

10.Mary picked up her children′s clothes that __________on the floor.

A.lie

B.will lie

C.have lain

D.were lying

答案:D

11.Jane had already finished cooking __________ the time I got home.

A.in

B.on

C.by

D.at

答案:C

12.Excuse me,where is the meeting room?

--Just a second. I′ll have someone __________ you there.

A.takes

B.take

C.taking

D.to take

答案:B

13.I′ll never forget the day __________ I became a doctor.

A.that

B.which

C.where

D.when

答案:D

14.Your article is well written,but I think you should __________ it again.

A.go off

B.go by

C.go over

D.go against

答案:C

15.There′s plenty of time,so you __________ worry about it.

A.needn't

B.couldn't

C.mustn't

D.wouldn't

答案:A

16.My bedroom was very small, with the window __________ the street.

A.faces

B.facing

C.faced

D.to face

答案:B

17.A few days ago I visited a friend of __________ and that day I learned a valuable lesson.

A.me

B.mine

C.my

D.myself

答案:B

18.--Would you like to go to the theater with me tonight?

__________ ,but I don′t think I can afford the time.

A.That's nothing

B.Well done

C.I'd like to

D.I'm afraid not

答案:C

19.Family members worked hard __________ sure that they had enough food.

A.making

B.make

C.made

D.to make

答案:D

20.The light was so __________ that I had to cover my eyes.

A.bright

B.weak

C.soft

D.natural

答案:A

三、完形填空(共15小题;每题2分,共30分。) 通读下面的短文,掌握其大意。然后,从每小题的四个选择项中选出最佳选项。

Eleanor Roosevelt was the wife of America′s 32nd president, Franklin Roosevelt. She helped her husband in many ways during his long(21)life. She also became one of the most (22) women in America. She fought for equal rights for all people.

Eleanor was born in New York City in 1884. Her family had great wealth. But Eleanor did not have a happy (23). Her parents died when she was very young. She was raised by her grandmother. Eleanor (24) that as a child, her greatest happiness came from helping others.

tn the early 1900s, many people were worried about the problems of (25) people who came to America in (26) of a better life. Eleanor could not(27) how people lived in such poor conditions while she and some others had so much (28) .

After she finished school,Eleanor began (29) children to read and write in one of the poorest areas of New York City. She also looked into (30) where workers were said to be badly (31).She saw little children of four and five years old working until they (32)to the floor. She became involved(参与) with other women who (33) the same ideas about improving social conditions.

文章标签: 英语真题

相关文章阅读

2019年考试安排



2019年成人高考第一天考试时间安排 2019年成人高考第二天考试时间安排
语文 外语
数学(文科)
数学(理科)
史地(高起本文科)
理化(高起本理科)


2019年成人高考第一天考试时间安排 2019年成人高考第二天考试时间安排
政治 语文、高等数学
外语 详细》
扫一扫 免费咨询
高老师手机号 151 1627 9792